Covid-19

TA HAND OM VARANDRA 
& FORTSÄTT RÖRA PÅ ER!

HÄLSAN har öppet som vanligt dygnet runt i gym med dörrkort.
Senast uppdaterad 20210510

Diagram visar v18 2021

Tillsammans tar vi ansvar för rådande situation & visar hänsyn till varandra!
Din hälsa är vår hjärtesak och vi är glada att kunna erbjuda en härligt luftig friskvårdsanläggning med tillgång till träning dygnet runt. Vi följer regeringens föreskrifter  SFS2021:8  och anpassar verksamheten med hjälp av de allmänna råd & rekommendationer som gäller för pandemilagen. Fortsätta vara aktiv och fortsätt träna på ett säkert sätt - med en skivstångslängds avstånd till din nästa! :)

Vi har ett maxantal på 80 personer som får vistas samtidigt i byggnaden, fördelat på våra olika lokaler.
Vi vill hjälpa dig som medlem att träna på tider med lägre beläggning. Därför informerar vi om hur många personer som passerar in per timme i friskvårdsanläggningen under respektive veckodag via diagram här på vår hemsida och i entrén.
Vi uppmanar dig att noga följa skyltar runt om i gym. Vi har stängt några av maskinerna i konditionshallen för att du ska kunna träna med tryggt avstånd! Vi har stora golvytor på våra 800kvm och gott om plats mellan maskiner i gym för individuellt utrymme. Tack för att du följer våra riktlinjer & respekterar samtliga åtgärder:

Här kan du läsa om Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19

HSLF-FS 2021:2 Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19

Med anledning av rådande situation kring Coronaviruset (Covid-19) uppmanar vi dig som Medlem att vara extra försiktig och följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd & rekommendationer.

Vi använder Folkhälsomyndighetens Riskbedömningsverktyg vid ev. event.Tack till alla medlemmar & kunder för att ni hjälper oss att ta ansvar &
visar all hänsyn till varandra genom att:

 • Stanna hemma från träning vid minsta sjukdomssymptom som hosta, förkylning, andningsbesvär, feber eller om du inte känner dig helt kry.
 • Stanna hemma från träning minst 2 dygn om du har varit sjuk eller bara har haft snabbt övergående symptom.
 • Tvätta händerna ofta med tvål & vatten! Vi har goda möjligheter till handhygien dels i respektive omklädningsrum, samt i vår cafédel.
 • Använd sprayflaskorna med antibakteriellt rengöringsmedel som vi har i gym till maskiner/redskap, var särskilt noggrann på kontaktytor för händer som handtag, displayer etc.
 • Handdesinfektion tillhandahålls i vår cafédel och vid betalterminal i receptionen.
 • Medtag gärna egen handduk.
 • Använd egen vattenflaska och drick aldrig direkt ur kranen.
 • Undvik handkontakt med ansikte.
 • På våra 800kvm är det gott om golvyta och bra plats mellan maskiner i gym.
 • Grupp-PT i gym är begränsad till max 6 pers/tillfälle.
 • Vår spinningsal har begränsat antal cyklar. Särskilda villkor gäller under den tillfälliga pandemilagen, för info kontakta receptionen.
 • Följ alla skyltar om maxantal i respektive gymavdelning samt omklädningsrum & håll behörigt avstånd.
 • Tips! Har du möjlighet att träna dagtid (ca9-15) finns ännu mer individuellt utrymme.
 • Många väljer idag att träna med handskar och vi uppmanar våra medlemmar att om möjligt duscha och byta om hemma.


Vi fortsätter följa utvecklingen och anpassa verksamheten. På HÄLSAN arbetar vi alltid med goda städrutiner för att kunna erbjuda en trygg träningsmiljö med bästa möjliga hygiennivå. Vi har ökat frekvensen ytterligare gällande avtorkning av maskiner/redskap, dörrhandtag och rengöring av toaletter. Vi skyltar Folkhälsomyndighetens hygienrekommendationer runt om i anläggningen och uppmanar fortlöpande om riktlinjer här på vår hemsida samt via infoboard i entré och i gym.

Kontakta gärna oss om du har några funderingar!
Länkar med understruken text ger dig mer info via Folkhälsomyndigheten & Svensk Författningssamling.