YOGA PÅ HÄLSAN 

The study of asana is not about mastering posture. It's about using postures to understand and mastering yourself.

Klasser v. 45-52

- Måndag 18:15-19:30 - YinYoga & GongMeditation
- Onsdag 17:30-18:30 - HathaFlow 
- Onsdag 18:45-20:00 - YinYoga & GongMeditation
- Torsdag 18:15-19:15 - HathaFlow

Yoga 2024 startar v. 2 - mer info kommer 

Pris

Kurs på 8 veckor 1440:- 
Klippkort med 10 pass 2000:- 

Drop-in 220:-
Företags-Yoga 2500:-/pass
PT-Yoga 75min 700:-/person  

HÄLSAN medlem får 20% rabatt på kurs och klippkort

KURS: Köp 1 kurs och du är säkrad din plats i 8 veckor. 
Ta med ditt passkort till alla pass. Får du förhinder någon gång är platsen + passkortet ditt att ge till en vän eller familjemedlem. 
Glöm inte att den personen måste ha med sig ditt passkort för att stämpla! 

KLIPPKORT: Köp klippkort och boka plats till de yogapass du önskar gå på. Boka pass här via hemsidan. 
Ta med ditt klippkort till alla pass. Ev. avbokning skall ske senast 10:00 samma dag. Senare avbokning debiteras med 1 pass på ditt klippkort. Klippkortet gäller valfria yogapass 2023. 

DROP-IN: Köp Drop-in genom att boka plats till de yogapass du önskar gå på här via hemsidan. Betala i receptionen, eller på plats i yogastudion med Swish. 
Ev. avbokning skall ske senast 10:00 samma dag. Senare avbokning debiteras med pris för drop-in. 

YinYoga & GongMeditation

Ca 45 min YinYoga & ca 30 min Gong & Klangmeditation.
YinYoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Vi undviker perfektion, YinYogans asanas utförs liggandes eller sittandes. Varje asanas hålls i ca 3-5 minuter, då vi med hjälp av vårt andetag släpper taget om spänningar, negativitet, tankar eller en känsla vi inte längre vill bära med oss. Vårt andetag får oss att stilla sinnet. 

I YinYogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

YinYoga är därför ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Gong är ett av våra äldsta instrument som har använts i tusentals år för att öka och fördjupa den mänskliga medvetenheten. Gong, klangskålar och kristallskålar skapar tillsammans en unik och kraftfull upplevelse med sina mäktiga vibrationer som har en djupgående effekt på både sinne och kropp.  Vibrationerna ger din kropp en inre massage ända ner på cellnivå, spänningar släpper och fysiska skador får möjlighet att läka. 
Gong & Klangmeditation hjälper oss att återställa det naturliga flödet av energi i kroppen helt enkelt genom att ligga ner, slappna av och låta ljudvibrationerna skölja genom vårt system. Den löser upp blockeringar, påverkar alla energibanor och stimulerar cirkulation.
 Resultatet är att känslomässigt negativ energi och stress som har fastnat i kroppen kan släppa taget - du blir starkare, mer rörlig och fri!

HathaFlow

”Ha” representerar sol och ”tha” måne, vilket hänvisar till motsatserna i våra liv - som yin och yang, ljus och mörker, hård och mjuk - vilka tillsammans skapar balans.
Hatha yoga är en av de äldsta och mest kända yogaformerna ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar från.

HathaFlow är en dynamisk yogaform där vi jobbar med kraften i vårt andetag genom varje asanas. Vi skapar flöden av våra asanas och provar några mer statiska, klassiska yogaövningar där fokus är att bygga upp styrka och smidighet i muskler och kropp.
Hatha betyder även kraftfull på Sanskrit och i HathaFlow strävar vi efter att du ska hitta din kraft på mattan. 

HathaFlow passar dig som är ny på yogamattan lika bra som dig som yogat en längre tid. Du erbjuds alltid alternativ så att du kan delta efter dina förutsättningar.

Yoga är ett magiskt redskap för personlig utveckling

-När du uppmärksammar ditt andetag, hjälper det dig att stilla ditt sinne och bli mer närvarande i varje ögonblick. Att känna medveten närvaro, enbart genom våra andetag - Det är kraftfullt!

-Yoga är ditt möte med dig själv.
På din yogamatta är det bara du och du väljer vad du vill göra med den tiden, ”ditt möte” för att uppnå balans i ditt liv. Behöver du mer lugn och ro (yin) i ditt liv. Eller behöver du mer energi och glöd (yang) i ditt liv just nu så välj att fokusera på det i ditt möte med dig själv på din matta.

”När jag började med yoga var det säkert för att bemästra de mest avancerade positionerna en efter en i en vacker vinyasa. När jag studerade till Yin & Yang yogainstruktör, den utbildning som gett mig mest insikt, insåg jag vikten av balans och fann kraften i mitt andetag. Jag upplevde vad jag kunde göra för mig själv bara genom att jobba på mitt andetag. Det lugn, den självinsikt och medvetna närvaro det gav mig - det vill jag ge andra.”/Katarina

  • Yoga i grupp för företag, föreningar, eller andra grupper
  • PT-Yoga för dig, och eventuellt dina vän 

Kontakta Katarina på: katarina@orkelljungahalsan.se