YOGA PÅ HÄLSAN 

The study of asana is not about mastering posture. It's about using postures to understand and mastering yourself.

Klasser v.10-17 2024
Mi & Katarina erbjuder 4 olika yogaklasser och turas om att vara på plats för dig i vår yogastudio:
- YinYoga & GongMeditation 
- HathaFlow 
- Dynamisk yoga
- Medicinsk yoga / Mediyoga

Pass alterneras veckovis
enligt kalender via BOKA PASS:

Vecka 10-17

Måndag 18:15-19:30
Dynamisk yoga alt. HathaFlow
Torsdag 18:30-19:45
Mediyoga alt. YinYoga & GongMeditation

Vecka 18-22
Måndag 18:00-19:15
Mediyoga alt. YinYoga & GongMeditation

Erbjudande v16-18: Hel förbokad period v18-22 för
endast 720:- Gäller både medlem/icke medlem.
Pris

Kurs förbokad plats 8 veckor: 1440:-
Klippkort med 10 pass 2000:- 

Drop-in 220:-
Företags-Yoga 2500:-/pass
PT-Yoga 75min 700:-/person  

HÄLSAN medlem får 20% rabatt på klippkort eller kurs

BOKA YOGA-KURS:  Köp hel kurs á 8 veckor och du har din plats på fast tid och dag under dessa 8 veckor. Du behöver inte förboka dig via BOKA PASS. Kurskortet hämtas ut i receptionen. Platsen är din att ge till en vän om du skulle få förhinder. 
BOKA YOGA MED KLIPPKORT
: Köp klippkort yoga, hämta ut ditt klippkort i receptionen och boka plats till de yogapass du önskar gå på. Boka pass
här via hemsidan.  Klippkort gäller flexibelt för valfria yogapass t.o.m. angivet datum på klippkort. Klippkort yoga är ej personligt utan kan delas med vänner, familj eller kollegor! Ta med ditt klippkort till alla pass. Ev. avbokning skall ske senast 10:00 samma dag. Senare avbokning debiteras med 1 pass på ditt klippkort. Klippkort gäller flexibelt för valfria yogapass t.o.m. angivet datum på klippkort. 

BOKA YOGA DROP-IN: Köp Drop-in genom att boka plats till de yogapass du önskar gå på här via hemsidan. Betala i receptionen, eller på plats i yogastudion med Swish. Ev. avbokning skall ske senast 10:00 samma dag. Senare avbokning debiteras med pris för drop-in. 

HathaFlow

”Ha” representerar sol och ”tha” måne, vilket hänvisar till motsatserna i våra liv - som yin och yang, ljus och mörker, hård och mjuk - vilka tillsammans skapar balans.
Hatha yoga är en av de äldsta och mest kända yogaformerna ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar från.

HathaFlow är en dynamisk yogaform där vi jobbar med kraften i vårt andetag genom varje asanas. Vi skapar flöden av våra asanas och provar några mer statiska, klassiska yogaövningar där fokus är att bygga upp styrka och smidighet i muskler och kropp.
Hatha betyder även kraftfull på Sanskrit och i HathaFlow strävar vi efter att du ska hitta din kraft på mattan. 

HathaFlow passar dig som är ny på yogamattan lika bra som dig som yogat en längre tid. Du erbjuds alltid alternativ så att du kan delta efter dina förutsättningar.

YinYoga & GongMeditation

Ca 45 min YinYoga & ca 30 min Gong & Klangmeditation.
YinYoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Vi undviker perfektion, YinYogans asanas utförs liggandes eller sittandes. Varje asanas hålls i ca 3-5 minuter, då vi med hjälp av vårt andetag släpper taget om spänningar, negativitet, tankar eller en känsla vi inte längre vill bära med oss. Vårt andetag får oss att stilla sinnet. 

I YinYogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

YinYoga är därför ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Gong är ett av våra äldsta instrument som har använts i tusentals år för att öka och fördjupa den mänskliga medvetenheten. Gong, klangskålar och kristallskålar skapar tillsammans en unik och kraftfull upplevelse med sina mäktiga vibrationer som har en djupgående effekt på både sinne och kropp.  Vibrationerna ger din kropp en inre massage ända ner på cellnivå, spänningar släpper och fysiska skador får möjlighet att läka. 
Gong & Klangmeditation hjälper oss att återställa det naturliga flödet av energi i kroppen helt enkelt genom att ligga ner, slappna av och låta ljudvibrationerna skölja genom vårt system. Den löser upp blockeringar, påverkar alla energibanor och stimulerar cirkulation.
 Resultatet är att känslomässigt negativ energi och stress som har fastnat i kroppen kan släppa taget - du blir starkare, mer rörlig och fri!

Medicinsk yoga / Mediyoga
Medicinsk yoga får dig att lösa upp spänningar till kropp och själ samt hjälper dig till härligt läkande processer. Det ger dig tillgång till all din inre styrka och får dig att vibrera i harmoni med ditt inre, dina medmänniskor och naturen. Medicinsk yoga är mjuka rörelser som alla kan vara med på, även sittande på en stol. Mediyoga är en vetenskapligt beprövad form av yoga som utförs av medicinskt utbildade personer. 

Dynamisk yoga 
Den dynamiska yogan kan man träna som mjuk grundläggande yoga eller som djupgående fortsättningsyoga. Vi tränar mjuka rörelser i ett flöde som upprepas, så vi kan slappna av i tanken och komma ner i känslan av vår kropp och intelligens. Där får vi möjlighet att få närhet till detta nu och i stunden uppleva kontakten på djupet av livet, med en stor tillfredställelse inom oss.
Dynamisk yoga ger oss möjlighet att se och uppskatta allt det fantastiska i och med oss själva och livet. Det är ett naturligt sätt att nå hälsa och frid på alla plan. Du lär dig olika andningstekniker och olika slags meditation som ger dig  tillgång till all kraft , kreativitet, inspiration och intelligens som finns i och runt omkring dig.

Det är en fantastisk upplevelse! Alla kan träna yoga och tränar utifrån sin egen form för dagen. Vi mår olika beroende på var i livet vi befinner oss, därför tränar vi ödmjukt så vi lär känna och tillmötesgå vår dagsform med acceptans. Då kan vi känna oss lätta och uppleva flow i livet. Yoga - the art of surrender!

Yoga Basic

Yoga är en underbar form av rörelse som gör dig medveten om din kropp och själ! Yoga ger ett öppet sinne, förbättrar kroppskontrollen och hjälper dig att känna ett större lugn.

I Yoga Basic rör vi oss långsamt och tydligt in i positionerna och får ökad kunskap om effekterna av dem. Vi bjuder in närvaron, det djupa andetaget och lär oss olika tekniker för att använda kraften i andetaget. Lär känna dig själv, kroppens intelligens och bli bättre på att lyssna medvetet till din kropps signaler. Yoga Basic passar bra för dig som vill lära dig yoga från grunden och göra yogan till en naturlig del av din vardag.


Yoga gör dig starkare, friskare och mer harmonisk – alla kan yoga! 

Yoga är ett magiskt redskap för personlig utveckling

-När du uppmärksammar ditt andetag, hjälper det dig att stilla ditt sinne och bli mer närvarande i varje ögonblick. Att känna medveten närvaro, enbart genom våra andetag - Det är kraftfullt!

-Yoga är ditt möte med dig själv.
På din yogamatta är det bara du och du väljer vad du vill göra med den tiden, ”ditt möte” för att uppnå balans i ditt liv. Behöver du mer lugn och ro (yin) i ditt liv. Eller behöver du mer energi och glöd (yang) i ditt liv just nu så välj att fokusera på det i ditt möte med dig själv på din matta.

”När jag började med yoga var det säkert för att bemästra de mest avancerade positionerna en efter en i en vacker vinyasa. När jag studerade till Yin & Yang yogainstruktör, den utbildning som gett mig mest insikt, insåg jag vikten av balans och fann kraften i mitt andetag. Jag upplevde vad jag kunde göra för mig själv bara genom att jobba på mitt andetag. Det lugn, den självinsikt och medvetna närvaro det gav mig - det vill jag ge andra.”/Katarina

  • Yoga i grupp för företag, föreningar, eller andra grupper
  • PT-Yoga för dig, och eventuellt dina vän 

Kontakta Katarina på: katarina@orkelljungahalsan.se